Ingrediënten voor 2 personen

 • 1/2 butternutpompoen
 • 2 preien
 • 150 g parelcouscous
 • 500 ml groentebouillon
 • 60 g pecannoten
 • 1 teentje knoflook
 • 4 takjes dragon
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1/2 citroenen
 • witte wijn
 • postelein (optioneel)

Bereiding

Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Snijd het donkergroene gedeelte en de wortels van de prei af en was het witte gedeelte. Snijd in stukjes van 0,5 cm. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden, schil de pompoen en snijd in stukjes van 1,5 cm. Pluk de blaadjes van de dragontakjes en snijd ze fijn. Snijd de citroen doormidden. Los een deel van een groentebouillonblokje op in 500 ml water.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes 5 minuten en giet ze af. Zet een grote pan op het fornuis. Voeg de zonnebloemolie, prei en gehakte knoflook toe. Bak gedurende 3 minuten. Voeg de parelcouscous, groentebouillon en een scheutje wijn toe. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur ongeveer 7 minuten sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het mengsel aan de pan blijft kleven.
Rooster kort in een andere kleine pan de pecannoten. Houd het goed in de gaten zodat ze zeker niet verbranden. Zet opzij om op het einde te garneren.
Voeg de pompoenstukjes en dragon toe aan de grote pan. Roer tot de parelcouscous gaar is. Voeg citroensap toe voor een frisse toets. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de couscous, en werk af met geroosterde pecannoten en eventueel posteleinbladeren.